28. 5. 2013

Čtení čárového kódu z paletového štítku

Po dopravníku přijíždí paleta, která je detekována světelnou závorou. Světelná závora následně spouští čtení stacionárního snímače Microscan MS890.

V případě přečtení kódu se data z kódu ukládají do systému a zároveň dochází k světelné signalizaci o načtení. V případě nepřečtení se rozsvítí červená signalizace na majáku a signálem ze snímače se linka zastaví.

Operátor doplní paletový štítek a provede ruční načtení kódu snímačem Symbol-Motorola LS2208. Ruční snímač je napojen na AUX port snímače Microscan MS890.  Data tak do systému přichází z portu snímače Microscanu. Pro aplikaci je tedy nutný pouze jeden RS232 port.

Následně operátor prostřednictvím ovládacího pultu spustí dopravník a načtenou paletu pošle po lince dál.

K situaci nenačtení čárového kódu dochází především na konci výrobní dávky, kdy se může stát, že poslední paleta není plně obsazena (výška materiálu může být 30cm). Paletový štítek tak není nalepen na boku palety, ale je na paletě položen. Je tedy mimo dosah stacionárního snímače a tím je pro něj nečitelný.

Odebírejte novinky

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module 

Zásady ochrany osobních údajů