5. 1. 2023

Hledáte klíč k efektivní výrobě? Vsaďte na komunikační protokoly

Poslední dobou se nás zákazníci čím dál častěji ptají, jestli řešíme i komunikaci se stroji pomocí komunikačních protokolů. Ty umožňují vytáhnout ze stroje poměrně specifické informace o otáčkách, teplotě, době, po jakou se nástroj používal a podobně. Prostě data, která běžně nezískáme. Je na čase rozptýlit obavy a dokázat, že s protokoly umíme pracovat. A vy byste měli taky.

Co jsou to ty komunikační protokoly?

 

„Máme stroj XY s komunikačním protokolem OPC. Umíte z toho vytáhnout teploty na jednotlivých tryskách?“

S takovým dotazem za námi nepřišel jeden zákazník nebo dva, ale už něco přes deset. Jestli o komunikačních protokolech nic moc nevíte, dáme si na úvod trochu teorie. Nebojte, vážně jen trošku.

Standardně dodáváme výrobní informační systém (MES) v podobě malé bílé krabičky, která se připojí ke stroji a získává z něj na základě elektrických impulsů data typu: vyrábí, je v prostoji, je vypnutý, spotřebovává tolik a tolik energie a tak dále. 

Ale stroj pracuje s mnohem větším množstvím informací, ke kterým se ale jako normální člověk nedostanete. Je to jako s autem – když přijedete do autoservisu, tak si servisní technik pomocí kabelu zjistí v podstatě všechno. A ten kabel je komunikační protokol. Aby to nebylo úplně jednoduché, tak co výrobce, to jiný protokol. Ale i když je každý trochu jiný, víme jak s nimi pracovat. Alespoň s těmi, co vidíte na obrázku.

Takže pokud máte jakýkoliv stoj s tímto komunikačním protokolem, umíme se na něj napojit a dát vám data, která standardně ze stroje nezískáme. Do systému je překonvertujeme tak, aby byla nachystaná ve srozumitelné a standardní podobě.

Proč si pustit komunikační protokoly do haly

Protože zkvalitníte výrobu a odhalíta slabá místa (proč je najednou výroba jiná, proč se zhoršila kvalita a tak dále). K dispozici vám budou všechna data, která stroj má a pokud mu rozumíte, dokážete z nich vyselektovat ta, co vám pomůžou.

Jak komunikační protokoly využívají naši zákazníci?

Ve výrobě na plastové výrobky pracují s formami (například ve tvaru nějaké hračky). Materiál se dovnitř přivádí různým počtem otvorů. Samozřejmě aby byl výrobek OK, měl by mít přitékající plast na všech místech stejnou teplotu. Výrobní ředitel rozhodl, že budou hlídat teplotu hmoty protékající otvory pomocí komunikačních protokolů, aby mohli odběratelům deklarovat stoprocentní kvalitu. Výrobek totiž může vypadat dobře, ale chtěli, aby byl přesně podle parametrů.

Druhý příklad je z firmy, kde vyráběli vrtáky. Vypadaly dobře, ale zhoršila se kvalita, lámaly se a odběratelé si stěžovali. Zákazník sám nevěděl, proč se to děje, dokud nezačal sbírat data ze strojů a nezjistil, že pracovníci vyrábí vrtáky s nesprávnými technologickými hodnotami.

Tak co myslíte? Dává to smysl?

Odebírejte novinky

Zásady ochrany osobních údajů