Sledování přepravek pomocí RFID v gastro výrobě

Pokud je vaším cílem spokojený zákazník, nemělo by docházet k tomu, že na něj zapomenete s jeho objednávkou. Společnost Zdravé Stravování rozváží tisíce jídle každý den po celé České republice a Slovensku a uhlídat, zda si řidič naložil všechny krabičky s jídlem nebylo jednoduché.

Hvězdn… vlastně RFID brána

Společnost provozuje tzv. krabičkovou formu stravování s rozvozem. Nabízí několik druhů programů výživy a denně rozvezou tisíce krabiček s jídlem. Dosud neexistovala žádná kontrola, že má řidič naloženy všechny boxy pro zákazníka a tak se stalo, že nebylo jídlo doručeno, což není žádoucí jak pro podnikatele, tak pro zákazníka. Potřebovali tedy sledovat expedici beden, ve kterých se nacházejí krabičky s jídlem pro páteřní řidiče.

Zadáním byla RFID brána pro sledování přepravek, která na základě UHF frekvence dokáže posbírat potřebná data z nalepených tagů. Po načtení všech přepravek dostane řidič signál, že je kompletně naložen a může zahájit naplánovanou trasu ke koncovému zákazníkovi.

 

Síla tří

Na prvotní návštěvu u zákazníka jsme si pozvali i technického ředitele ze společnosti Zebra, abychom vybrali co nejoptimálnější a nejnovější technologii pro snímání RFID tagů. Zákazníkovi jsme vysvětlili technické parametry problematiky RFID.

Při výběru dodavatele pro řešení se kladl důraz jak na cenovou nabídku, tak na support během implementace. Řešení zahrnuje antény Zebra AN480, které indukují signál pro RFID tag, všechny antény jsou pak připojeny do snímače Zebra FX9600, který vyhodnocuje signály. Start/Stop proces pak spouštějí a zastavují optická čidla Omron E3Z. V neposlední řadě bylo zákazníkovi dodáno požadované množství RFID tagů s vlastním potiskem. Zpracování dat do databáze si už řeší zákazník sám.

 

Zdraví pro každého

Díky vybranému řešení se již nestane, že by řidič opustil centrálu, aniž by mu chyběla byť jen jedna krabička zdravého stravování pro zákazníka.

Mám zájem o stejné nebo podobné řešení

    nebo nás kontaktujte na